0681157084 peter@laskoo.nl

4 tips voor een professionele fotomuur!

Welke ondergrond is geschikt voor een mooie fotomuur?

OK, je hebt een fotomuur in je ontwerp opgenomen, en je klant is helemaal enthousiast. Nu is het zaak om de ondergrond, de muur waar de foto op moet komen, te bekijken.

 • Wat voor materiaal is het?
 • Is de wand vlak of gestructureerd?
 • Zijn er obstakels op de wand aanwezig?
 • Moeten deze behouden blijven?
 • Wat voor licht komt er op de wand?
 • Wat zijn ruwweg de afmetingen?

Het is raadzaam om hier in een vroeg stadium naar te kijken en daar kan Laskoo bij helpen. Laskoo heeft immers ruim 17 jaar ervaring met fotomuren en inmiddels alle valkuilen gezien.

de kwaliteit van de ondergrond voor een fotomuur
naadloos behang

Met wat voor een materiaal maak je een stijlvolle fotowand?

Als we de basis, die ondergrond, goed in beeld hebben dan kunnen we bepalen welk materiaal het best gebruikt kan worden. Daarbij kijken we uiteraard ook naar een uitstraling die past in jouw ontwerp. Daarbij is Laskoo niet gebonden aan een bepaalde printer of techniek, maar kunnen we vrij en ongebonden adviseren.
We kunnen daarbij kiezen uit state-of-the-art materialen, en steeds vaker ook duurzaam en pvc-vrij.

 • Duurzaam naadloos behang
 • Aluminium textielframe, een voorzet-spanwand.
 • Een akoestische wand voor demping van de nagalm in de ruimte.
 • Een fotowand met geïntegreerde led-verlichting.
 • Zelfklevend vinyl

Hoe kiezen we een geschikt beeld voor een opvallende fotowand?

Waarschijnlijk heb je al een mooi beeld gevonden voor de fotowand, of de klant heeft eigen ideeën en heeft een foto beschikbaar. Laskoo helpt je in ieder geval met het op maat maken van het beeld. Daarbij is het vanzelfsprekend dat de kwaliteit optimaal wordt en de resolutie geschikt voor de toepassing. Ook met beeldbewerking kunnen we helpen, om het beeld ook inhoudelijk te optimaliseren. Is er nog geen beeld dan kan Laskoo helpen met zoeken en adviseren hoe we standaard beelden toch persoonlijk kunnen maken. Ook eventuele aankoop van stockfoto’s neemt Laskoo je uit handen. Helemaal persoonlijk en exclusief wordt het wanneer we foto’s op maat maken. Laskoo maakt altijd een pdf-proef van de afbeelding in de juiste verhouding. Met een voor-na foto-impressie kunnen we de klant goed laten zien wat deze kan verwachten.

project management planning budget

Hoe houden we het project binnen planning en budget?

Vooraf bepalen we samen wat voor de klant de beste oplossing is en maakt Laskoo een heldere offerte. Daarbij spreken we ook af hoe we omgaan met de klant, hoe we de facturering en administratie doen en bespreken we de planning. Laskoo fungeert feitelijk als projectleider voor uitvoering van de grafische laag in het ontwerp. 
We spelen het spel altijd open en uiteindelijk is iedereen happy!